Nieuws

7 november 2019

Uit het Eindhoves Dagblad

Kvartett uit Eindhoven pioniert met platform voor uitleen personeel in schoonmaak

EINDHOVEN - Mag ik die van jou? Dan mag jij die later van mij. Kvartett pioniert met een platform voor in- en uitleen van vast personeel in de schoonmaaksector. Grote schoonmaak na evenementen als concerten van Guus Meeuwis zorgen voor hoofdpijn bij de planners van schoonmaakbedrijven. Waar haal je extra mensen vandaan om dit soort klussen voor een periode van een aantal weken te klaren? Kvartett in Eindhoven heeft daarvoor een digitaal platform ontwikkeld. Vraag van bedrijven en aanbod van medewerkers die extra willen werken worden samengebracht. Het platform wordt door de landelijke schoonmaakbranche ingezet om de mobiliteit in de sector te helpen vergroten.

Uitwisseling van vast personeel op tijdelijke basis is een belangrijke doelstelling. ,,Bedrijven kunnen kwartetten met personeel: mag ik die van jou?, dan mag jij die later van mij", legt directeur-eigenaar Guillaume van Leest van Kvartett uit. Kvartett is Zweeds voor kwartet. Met Kvartett willen we een essentiele bijdrage leveren aan modernisering van de arbeidsinzet, zoals Zweden daarin voorop loopt.

Een proefproject in Limburg met schoonmaakbedrijven heeft volgens Van Leest aangetoond dat regionale uitwisseling van medewerkers haalbaar is. Het platform voor de landelijke sector is sinds 1 juli operationeel. Vijf grote partijen in de sector hebben zich inmiddels aangesloten. ,,En tussen de 500 en 2000 medewerkers. De aantallen lopen nu snel op. Medewerkers voeren in wanneer ze beschikbaar zijn voor extra werk, welke competenties ze bezitten en binnen welke reisafstand ze kunnen worden ingezet. De proef leverde de opvallende constatering op dat bedrijven het potentieel binnen hun eigen organisatie nog niet volledig weten te benutten. ,,Een teamleider vraagt voor extra werk meestal de eerste drie mensen van wie de kans dat ze beschikbaar zijn het grootst wordt geacht. Dat is vaak ingegeven door eerdere ervaringen. Met het platform kijken we over de gehele organisatie heen", verklaart Sylvia de Gunst, landelijk projectmanager voor de schoonmaakbranche van Kvartett. Deelnemende bedrijven gebruiken het platform in eerste instantie voor de interne zoektocht naar medewerkers voor de extra uren. Een kwart tot de helft van de invulling daarvan wordt binnen de eigen organisatie gerealiseerd, zo leren de ervaringen. ,,Dat was minder dan tien procent", weet De Gunst. De eerste kwartetspelen voor collegiale uitwisseling via het platform zijn met succes gespeeld. Daarnaast vult Kvartett de personeelsvraag van schoonmaakbedrijven in via uitzendbureaus en het UWV. ,,Het is onze missie om de invulling van de personeelsvraag te realiseren. Regionale samenwerking tussen bedrijven kan daar ook gedeeltelijk een bijdrage aan leveren. Enige koudwatervrees moet wel worden overwonnen. Dat lijkt logisch, want wat gebeurt er als een medewerker het een stuk gezelliger vindt bij het inlenende bedrijf dan bij zijn eigen werkgever en wil overstappen? ,,De afspraak is dat die niet wordt aangenomen door de inlener. Als het toch zou gebeuren, moet dat bedrijf een hoge vergoeding betalen en mag het niet meer deelnemen aan het platform."

Het Eindhovense bedrijf verdient geld door het verlenen van licenties voor gebruik van het platform, hulp bij de implementatie en met een commissie per boeking. ,,De kosten zijn voor een werkgever veel lager dan voor inhuur van een uitzendkracht", stelt Van Leest, die Kvartett begon vanuit zijn andere bedrijf Flex Company. Hij verwacht dat de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die personeel met een tijdelijk contract duurder maakt voor een werkgever Kvartett in de kaart speelt. ,,Bedrijven zoeken naar een optimale verhouding van flexibel en vast personeel. Meer medewerkers zullen een vast contract krijgen, waarbij ze tot 30 procent extra uren mogen werken." Ook voor andere branches zou in- en uitleen van medewerkers met een vast dienstverband een oplossing kunnen bieden. ,,We richten ons nu op de schoonmaakbranche. Voor de toekomst kijken we ook naar branches als de logistiek, horeca en zorg", zegt commercieel directeur Tom van Doorne.

Industrie

Uitbreiding naar omringende landen als Duitsland zou een mogelijkheid zijn. Ook het tekort aan personeel in de industrie speelt door de hoofden. Een eerder geopperde uitwisseling van medewerkers in Zuidoost-Brabant is nog niet van de grond gekomen. ,,Daar is een onafhankelijke partij als kartrekker voor nodig", meent Van Leest. ,,Mogelijk dat wij in de toekomst deze rol kunnen vervullen."

27 juni 2017

Waanzinnig trots!! Uit 300 bedrijven is Kvartett geplaatst in de MKB Innovatie Top 100 van de KvK. Alle bedrijven zijn door de KVK beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie. In september wordt bekend welk bedrijf uit de Top 100 zich het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen. Spannend!

1 maart 2017

Ons vernieuwde portaal is in de lucht! Met nieuwe extra functionaliteiten om het onderling in- en uitlenen van personeel nog makkelijker te maken. Interesse? Aanmelden kunt u hier.Wij nemen dan snel contact op over de mogelijkheden!

12 Februari 2017

Kvartett on Air. Kvartett heeft een interview gegeven hoe Kvartett een oplossing kan zijn voor de steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Hoe? Door regionaal te kijken waar de benodigde competenties wel beschikbaar zijn.

8 Januari 2017


 

Volop bezig met onze gadgets. Anders kijken, anders doen! Samen vast personeel inzetten door onderling van elkaars personeel gebruik te maken. Zoek op competentie en periode, vind & boek!
 
 

14 December 2016
Trots! Wij zijn genomineerd voor de innovatie top 100 van de Kamer van Koophandel. Zij Twitteren over ons als 'de AirBnB van de arbeidsmarkt'. Een mooi compliment, als je het ons vraagt.

12 December 2016

Mogen we even voorstellen: Tom van Doorne, Commercieel Directeur Kvartet: "Mijn enthousiasme is zo groot omdat Kvartett echt vernieuwt. Kvartett is geen oude wijn in nieuwe kruiken. Onze dienstverlening zou zomaar de gehele arbeidsmarkt een hele positieve draai kunnen geven. Vaste contracten worden weer cool, ook voor werkgevers. Daar zet ik mijn kennis, ervaring en netwerk heel graag voor in."
9 December 2016
BAM! Kvartett heeft gesproken. En hoe! Op het nationale 'HR Top 100' congres mocht Kvartett vertellen hoe de grootste uitdaging op de arbeidsmarkt kan worden getackeld. Flexibilisering van organisaties en vaste contracten van medewerkers kunnen echt hand in hand naar de toekomst. Met Kvartett.

8 December 2016
KICK-OFF!! Een groep toonaangevende onderhoudsbedrijven in de regio Eindhoven zijn afgelopen week bijeen geweest voor hun Kvartett kick-off meeting. Kvartett gaat het in- en uitlenen van personeel tussen deze bedrijven faciliteren, wat zal leiden tot grote voordelen van alle betrokkenen! Onze dienst werkt voor alle organisaties en in alle branches.

15 November 2016
Vacature: Projectmanager, Is Kvartett op zoek naar jou?
Kvartett is namelijk de arbeidsmarkt aan het openbreken en jij kunt daar deel van gaan uitmaken! Kvartett, gevestigd op Strijp-S in Eindhoven, zoekt een ervaren Projectmanager (m/v). Waarom? Omdat Kvartett groeit en mensen nodig heeft om de arbeidsmarkt verder open te breken!Kvartett faciliteert organisaties bij het uit- en inlenen van vast personeel. Zodat organisaties hun flexibiliteit kunnen vergroten, hun personeelskosten kunnen verlagen en dat de medewerkers zich kunnen ontplooien.De projectmanager begeleidt de integratie van onze dienstverlening binnen grote organisaties. Ben of ken jij die organisator waar wij naar op zoek zijn? Je kan direct solliciteren via sollicitatie@kvartett.com.

15 Oktober 2016
Wij zijn genomineerd voor de 2017 MKB Innovatie Top 100!
De Kamer van Koophandel presenteert ook in 2017 de allermooiste innovatie-etalage van Nederland. Kvartett is de AirBnB van de arbeidsmarkt.
Welke ondernemingen zijn nog meer innovatief? 


10 Oktober 2016
Waar komt de naam Kvartett eigenlijk vandaan?
'Kvartett' is inderdaad de Zweedse vertaling van Kwartet, het spel waarbij je op zoek gaat naar het compleet maken van je set kaarten. Dit is exact wat Kvartett mogelijk maakt voor organisaties: zorgen voor de optimale set mensen op het juiste moment. Samen met andere Kvartetters!

September 2016
Even voorstellen;
Hallo, ik ben Christel een 21-jarige studente marketing en ik loop sinds september stage bij Kvartett. Met veel plezier ga ik Kvartett zowel commercieel als klantgericht ondersteunen, waarbij ik streef naar het positief onderscheiden van mezelf en Kvartett met mijn persoonlijke, creatieve en kritische blik. Ik kijk uit naar het bijdragen aan deze innovatieve manier van het openbreken van de arbeidsmarkt. Aangenaam!